Halálosan megfenyegette az orvosírnokot egy sarkadkeresztúri férfi

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Garázdaság vétsége és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 47 éves büntetett előéletű sarkadkeresztúri férfi ellen, aki egy háziorvosi rendelőnél randalírozott és halálosan megfenyegette az orvosírnokot is.

hirdetés

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2022. július 11-én, a délutáni órákban erősen ittas állapotban megjelent az egyik sarkadkeresztúri háziorvos rendelőjénél, mert ittassága miatt rosszul érezte magát és mivel epilepsziás beteg, epilepsziás rohamának bekövetkezésétől tartva – annak megelőzéseként –gyógyszert akart kérni magának. Ekkor jött ki az orvosi rendelőből az ott írnokként dolgozó nő, aki bezárta a rendelőt és indulni akart haza.  Amint meglátta őt a férfi, elkezdett vele kiabálni, ordítozni, hogy adjon neki gyógyszert.

hirdetés

Mivel a sértett nem akart konfliktusba kerülni a férfival, az utcai kiskaput belülről kulccsal bezárta, majd beljebb ment a rendelő udvarára. A férfi ekkor berúgta a kaput, mire a sértett az orvosi rendelő épületébe menekült, és belülről magára zárta a rendelő bejárati ajtaját. A férfi kézzel ütni kezdte az ajtót, annak ablakát ki is törte, miközben a sértettet folyamatosan trágár szavakkal szidalmazta, és megfenyegette, hogy megöli, ezért a nő kihívta a rendőröket.

A helyszínre kiérkező rendőrök a férfit elfogták, és előállították a Sarkadi Rendőrkapitányságra. A terhelt a bejárati ajtó megrongálásával 7.000.-Ft kárt okozott az orvosi rendelő tulajdonosának. Garázda, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő személyekben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

hirdetés