Hamarosan lejár a határidő! Ma éjfélig lehet online kitölteni a népszámlálási kérdőíveket

Népszámlálás Fotó: MTI/Balázs Attila

FRISSÍTÉS: Szerda délelőttig meghosszabbították a kérdőív online kitöltési határidejét!


Ma éjfélig lehet online kitölteni a népszámlálási kérdőíveket. Aki lemarad, ezután csak a számlálóbiztosok segítségével, személyesen adhat választ a kérdésekre.

hirdetés

Az internetes kitöltéshez egy korábban, levélben kapott egyedi kódra van szükség – ha valaki ezt nem találja vagy nem kapta meg, új kódot kérhet az ügyfélkapun keresztül.

A KSH felhívta a figyelmet arra, hogy az online kitöltés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja az egyébként törvény szerint kötelező adatszolgáltatásnak. A kérdőív online kitöltése egy 2-3 fős család esetében mindössze fél órát vesz igénybe számítógépen vagy bármely, internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön.

A KHS kiemelte, hogy mindenki, aki online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt, ha a kérdőív beküldését követően regisztrál a nyereményjátékra. A KSH az online kitöltés időszaka alatt naponta öt darab, százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között.

Fotó: Nyíregyháza, 2022. október 1. Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív. MTI/Balázs Attila