Nyílt napot tartott a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikuma

Fotó: Körös Hírcentrum

Az eseményen az érdeklődő diákoknak és szülőknek bemutatták az elérhető szakokat, tájékoztatást kaptak az iskola Erasmus programjáról, valamint a Békéscsaba Hazavár és a Honvéd Kadét programról.

Malatyinszki Péter, az intézmény igazgatója elmondta, az iskola életében mindig nagy dolog, ha nyílt napot tartanak. Ilyenkor igyekeznek bemutatni az iskola minden egyes szegmensét. Az igazgatói tájékoztatón ismertetik a résztvevőkkel a szakképzési rendszert, illetve tájékoztatást kapnak az elérhető szakmákról, amelyekkel a diákok szakmaspecifikusan tudnak megismerkedni a nap folyamán. A fiatalok megismerhetik a diákönkormányzat munkáját, megnézhetik a műhelyeket, látogathatják a közismereti órákat.

hirdetés

Az intézmény vezetője szerint az érdeklődés az elmúlt éveknek megfelelő, sok diáknak és szülőnek keltették fel az érdeklődését. Az igazgató szerint előnyös, ha mind a diák mind a szülő eljön a nyílt napra, ugyanis a szülőknek is látniuk kell azt a környezetet, ahol a gyermekük tanulni fog.

Az intézményben elérhetők a gépjármű mechatronikai technikus (szerviz szakmairány, gyártás szakmairány), logisztikai technikus (logisztika és szállítmányozás szakmairány, vasúti árufuvarozás szakmairány), közlekedésüzemvitel-ellátó technikus (közúti szakmairány, vasúti szakmairány, légi szakmairány, hajózási szakmairány) képzések.

Malatyinszki Péter az intézményt elsősorban azoknak ajánlja, akik egy jó és változatos szakmát szeretnének elsajátítani. A tanórák mellett a gyakorlat is párhuzamosan folyik, amelyet a diákok kedvelni szoktak. A tavalyi évben 84 elsős diákkal kezdődött a tanév, általában három osztály szokott indulni egy évfolyamban.  A következő nyílt napok november 10-én (8:30-11:30) és december 9-én (8:30-11:30) lesznek.