Ételt, kerékpárt, de még körömvágó ollót is lopott a békéscsabai szarka

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, 1 rendbeli kísérlete és további 5 rendbeli lopás vétsége miatt kezdeményezte egy 38 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi letartóztatását, akinek a terhére számos lopás róható – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi 2022. május 24-én, Békéscsabán, a Bartók Béla úton, az egyik utcai kerékpártárolóból „lovasított meg” egy 120.000.-Ft értékű lezáratlan kerékpárt a rajta lévő, de használaton kívül lévő lakattal együtt. A kerékpárt a nyomozás során lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának, így az okozott kár megtérült. A rendőröknek sikerült lefoglalni a nyomozás során azokat a 140.000.-Ft értéket kitevő kéziszerszámokat és horgászfelszerelést is, amelyeket a terhelt ugyanazon a napon, az éjszakai órákban zsákmányolt egy békéscsabai családi ház nyitott garázsából, ahova a kerítésen átmászva jutott be.

hirdetés

A férfi 2022. július 04-én, az esti órákban egy másik családi ház udvarára is bemászott; itt a nyári konyhát találta nyitva, ahonnan fagyasztott élelmiszerekkel, 2 db körömvágó ollóval és 9 db katonai kitüntetéssel távozott. Ennek a sértettnek is szerencséje volt, a dolgait utóbb megtalálták és visszaadták a részére. A férfi 2022. július 11-31-e között öt alkalommal lopott ugyanazon élelmiszerüzletből; volt, hogy 10.000.-Ft értékű élelmiszerekkel távozott fizetés nélkül, de olyan is, hogy csak egy lecsókolbász lapult a ruházatában, amikor a helyszínen feltartóztatták.

2022. augusztus 26-án, a késő esti órákban a Lencsési lakótelepen egy ismeretlen eszközzel felfeszítette egy dinnyeárusító bódé oldalát is, amelyben 100.000.-Ft értékű dinnye, egy 70.000.-Ft értékű digitális mérleg és 3.000.-Ft készpénz volt, de őt az értesített rendőrjárőr a helyszínen tetten érte. 2022. szeptember 03-24-e között három alkalommal bukott le egy másik élelmiszeráruházban, jellemzően innen is élelmiszereket és alkoholt próbált meg eltulajdonítani.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, de a férfi előéletére és a cselekmények sorozatjellegére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

 

Ez is érdekelheti: