A tanárokért tüntettek a diákok Békéscsabán

Bajaczán Marcel, Makkai Máté, Dohányos Máté, Lilike Rakozov / Fotó: Körös Hírcentrum

Szolidaritási tüntetést tartottak a diákok október 23-án Békéscsabán, a tanárok és az oktatás megbecsülése érdekében.

hirdetés

A tüntetők a Korzó téren gyülekeztek, majd a Kossuth térre vonultak, ahol többen felszólaltak. Makkai Máté, a Minden Fiatal Magyarországa mozgalom Békés megyei alapszervezet vezetője elmondta, jelenleg az egyik legfontosabb szakma mellett tüntetnek. Céljuk, hogy az országos megmozdulásokat vidékre is elhozzák.

hirdetés

Mint mondta, Magyarországon az egyik legkevésbé megbecsült szakma a tanári pálya. A megmozdulás célja, hogy csökkentsék a tanárokon csattanó terheket, illetve végre anyagi, jogi és társadalmi megbecsülést is kaphassanak a pedagógusok.

„Kezdjük azt érezni, hogy fiatalként tartanunk kell a tanárokban a lelket. Nap mint nap látjuk a tanáraikon, hogy sok esetben napról napra élnek, másodállást vállalnak, leterheltek” – fogalmazott.

A magyar tanári bérek vészesen lemaradnak a nyugati bérektől. A béremelés helyett pedig a megfélemlítésre számíthatnak a túlterhelt tanárok – hangzott el a tüntetésen. A tanárokért kiálló diákok véleménye szerint Magyarországon a pedagógusok munkája méltatlanul alulfizetett, és nem részesülnek megfelelő társadalmi megbecsülésben sem. A megmozdulással ezekre a problémákra szeretnék felhívni a figyelmet.

A tanárokért tüntettek Békéscsabán
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
A tanárokért tüntettek Békéscsabán
Fotó: Körös Hírcentrum

Ez is érdekelheti:

hirdetés