Átadták a Linamar szaktantermet a Trefortban

Átadták a Linamar szaktantermet a Trefortban Fotó: Körös Hírcentrum

Átadták a Linamar szaktantermet a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban péntek délelőtt.

hirdetés

Ezen a napon az intézmény nyílt napot tartott, ahol a diákoknak bemutatták azokat a cégeket, amelyek szívesen várják a Trefortban végzett fiatalokat. A nyílt nap keretében került átadásra a modern, korszerű technológiával és berendezésekkel felszerelt Linamar szaktanterem. Az átadó ünnepségen Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója hivatalosan is átadta Uhljár Eriknek, a BSZC kancellárjának a tantermet.

hirdetés

Parászka Tibor elmondta, a tanterem kifejezi a két szervezet együttműködését. Hozzátette, igyekeznek segítséget nyújtani az iskolai képzésben is, hogy felkészültek legyenek a tanulók arra a környezetre, ami a Linamar vállalatnál várja őket, valamint megismerhessék azokat a modern technológiákat, amellyel a vállalatnál dolgoznak. Meglátása szerint a duális képzés végén komfortosan és magabiztosan tudnak a fiatalok munkába állni, és megállják a helyüket a mindennapokban, illetve a megszerzett tudást azonnal tudják alkalmazni.

Fotó: Körös Hírcentrum

Kiss Mihály, az intézmény igazgatója elmondta, a pénteki nyílt napot tematikusan szervezték. A Linamar Zrt. mellett az épületben további három cég, a Bosch Termotechnika, az Uponor és a Fondital cégek is bemutatkoztak. Kiemelte, számukra nagyon fontos, hogy bemutassák azokat a cégeket, akik várják a Trefortban végzett tanulókat, valamint megismerkedjenek legmodernebb, legkorszerűbb technikákkal.

Fotó: Körös Hírcentrum

„Nagyon szoros kapcsolatunk van a Linamarral is. Volt egy olyan ötlet, hogy csináljunk egy olyan termet, ahol a tanulók figyelmét rá tudjuk irányítani a Linamar termelésére, hogy milyen termékeket gyártanak, és milyen eljárással. Ezért egy nagyon korszerű tantermet alakítottak ki, a polcokon olyan eszközökkel, szerszámokkal, amiket gyártanak, és amivel gyártják ezeket a gépeket, berendezéseket. Tehát úgymond a mindennapokban itt van a Linamar a Trefortban” – fogalmazott.

Fotó: Körös Hírcentrum

Uhljár Erik, a BSZC kancellárja elmondta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy ez a fejlődés töretlen maradjon, és továbbra is újabb gyárak, üzemek létesüljenek, amelyek a fiatalok számára elhelyezkedési lehetőséget nyújtanak egy jó életpálya biztosítása mellett. A tanterem ötletgazdája Dávid Mihály volt.

A következő nyílt nap a Trefortban november 11-én lesz, ahol az autós szakmák kerülnek bemutatásra. Az utolsó nyílt nap az évben december 9-én lesz, ekkor az informatikára fektetik a hangsúlyt.

hirdetés