Békés megyében is megerősített szolgálattal készül a rendőrség a következő hosszú hétvégére

Temető Fotó: Police.hu

Mindenszentek és halottak napja közeledtével egyre többen kelnek útra, hogy meglátogassák elhunyt szeretteik sírhelyét. A rendőrök Békés megyében is igyekeznek tenni a közlekedési balesetek és bűncselekmények megelőzéséért – számolt be a rendőrség a Police.hu oldalon.

hirdetés

Mindenszentek és halottak napja miatt megélénkül majd a forgalom az utakon és a sírkerteknél. A rendőrkapitányságok munkatársai felvették a kapcsolatot a temetők gondnokaival, üzemeltetőivel, valamint a polgárőrökkel és a közterület felügyelőkkel. A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, illetve visszatérő ellenőrzéseket szervez a polgárőrséggel együttműködve a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata. Szükség esetén segítik a forgalmat, illetve tanácsokkal látják el a temetőkbe érkezőket.

hirdetés

A bűncselekmények és balesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy az értékeiket, táskáikat még rövid időre se hagyják őrizetlenül! Ha autóval érkeznek a temetőhöz, ne hagyjanak a jármű műszerfalán, ülésén, kalaptartóján telefonokat, táskákat, egyéb személyes dolgokat.

Kabát se maradjon az utastérben még akkor sem, ha nincs a zsebében semmi, mert aki kívülről néz be az autóba, ezt nem tudhatja. Azt hiheti, hogy talál benne egy pénztárcát, vagy telefont és ezért akár fel is törheti a kocsit. Amit nem tudnak, nem akarnak magukkal vinni, lehetőleg ne a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt tegyék be a csomagtartóba. Az autókat próbálják meg jól megvilágított helyen leállítani, és minden ajtót zárjanak be, az ablakokat húzzák fel! Kerékpárjaikat is lakatolják le, és a kosarakban, illetve a kormányon ne hagyjanak semmit!

Ha busszal, vonattal utaznak, ügyeljenek arra, hogy táskájuk ne maradjon nyitva, és a könnyen hozzáférhető zsebeikből se tudjanak semmit kivenni. Pénzt csak annyit vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van, például a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz! Sírgondozás közben, ha elmennek vízért, akkor se hagyják őrizetlenül a sírnál a táskáikat! Az utakon figyeljenek egymásra, vezessenek, közlekedjenek szabályosan és figyelmesen, hogy minél kevesebb baleset történjen!

Police.hu

hirdetés