Egy lakatlan házból akart lopni egy férfi Sarkadon

lopás kísérlet Sarkadon Fotó: Police.hu

Lopni akart egy férfi egy lakatlan házból Sarkadon, de nem tudott bejutni az épületbe. Ha sikerült volna neki, pénzzé tehető dolgokat keresett volna. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Pénzhez akart jutni, ezért 2022. október 13-án egy férfi megpróbált betörni egy házba Sarkadon. Átmászott a kerítésen, a teraszon talált egy csavarhúzót, azzal próbálta kifeszíteni a bejárati ajtót. Nem sikerült neki, ezért kimászott a kerítésen és hazament. Miután a rendőrök előállították, semmit sem tagadott, a másnapi kihallgatásán részletesen előadta a tervét.

hirdetés

Azt mondta, hogy ha bejutott volna a házba és ott talált volna valami eladható dolgot, azt elhozta volna és eladta volna. A tervből azonban semmi sem lett, a haszon elmaradt, a büntetőeljárás viszont nem.

A Sarkadi Rendőrkapitányság a 35 éves férfit lopás vétség kísérlet elkövetésével gyanúsítja. A történtek után indult nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket a férfi kihallgatásától számítva 10 nap alatt elvégezték és az ügy iratait 2022. október 24-én továbbították az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés