Új tanraktárat alakítottak ki a diákoknak

Kemény Gábor Technikum új tanraktár Fotó: Körös Hírcentrum

Új tanraktárat alakítottak ki a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumban. A tanraktárnak köszönhetően a diákok számára lehetőség nyílik megfelelő környezetben elsajátítani a szükséges tudást. Az intézmény és a fejlesztést támogató cég közös együttműködésével körülbelül száz tanuló juthat a megfelelő gyakorlati kompetenciákhoz. Az iskola három napos Szakmai Napok programsorozata az új tanraktár átadásával végződött.

hirdetés

A Szakmai Napok több éves hagyománnyal rendelkezik az intézményben. A rendezvény keretében a diákoknak különböző cégek tartottak előadásokat, valamint szakmaspecifikusan megismerkedhettek a különböző képzések gyakorlati részeivel. A Szakmai Napok célja, hogy a tanulókat közelebb hozzák a munkaerőpiachoz.

hirdetés

„Nem csak tanulás az iskola feladata, hanem az is, hogy neveljen. Úgy gondoljuk, hogy egy olyan optimálisan jó környezetben, ahol a diák jól érzi magát tudja majd a legjobbat kihozni magából. Ennek érdekében rengeteg programot tartunk a tanulóinknak. A szerdai Szakmai Napon összesen 12 programunk volt egy nap alatt. A diákok ezt értékelik, nagyon szeretik az iskolát” – fogalmazott Malatyinszki Péter, a BSZC Kemény Gábor Technikum intézményvezetője.

Az újonnan létrejött tanraktár célja, hogy a diákok minél jobb körülmények között tudjanak tanulni. „110 nappalis illetve esti képzésben tanuló diák szerez majd oly sokféle tudást, ami mind alkalmas lesz arra, hogy akár a szállítmányozásban, akár a raktározásban, illetve minden olyan területen, ahol berendezések, áruk, eszközök mozognak, napra készen, pontosan és a piacnak megfelelő módon járjanak el” – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen.

A logisztikai technikus képzésben tanulók mellett a közlekedésüzemvitel-ellátó technikusok is tanulhatnak a tanteremben. Az iskola számára különösen fontos, hogy az intézményből kikerülő diákok a megszerzett tudással alkalmasak legyenek arra, hogy a munkaerő piac megtalálja őket.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta. „Egy év alatt fényéveket lépett előre a Kemény Gábor Technikum. A felsőoktatással kötött együttműködéseinknek köszönhetően a keményes diákok technikusként már most élvezik annak a lehetőségét, hogy egyetemistaként egyes kompetenciákat, részterületeket az egyetemen már nem kell megtanulniuk, hisz az itt szerzett oktatás minősége akkreditált a felsőoktatási intézmény felől. Ez csak itt érhető el” – mondta.

Az intézmény november 10-én nyílt napot tart, ahol az érdeklődők számára tájékoztatást adnak az elérhető szakokról, amelyekkel a diákok szakmaspecifikusan ismerkedhetnek meg a nap folyamán.

hirdetés