Már látni a ködös idő végét

hidegfront, ősz, időjárás, enyhe, de változékony Fotó: Pixabay.com

Szerdán és pénteken is áthalad egy hidegfront, a legtöbb napsütés csütörtökre várható az Időkép előrejelzése szerint.

Mint írják, szerdán egy hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét, így a délután folyamán a ködös időt felhős idő és záporok válthatják. A szürkeség legtovább nyugaton tarthat ki, de sok napsütésre a hidegfronti felhőzet miatt máshol sem nagyon számíthatunk. A hidegfront a szakkifejezés ellenére nem hoz hidegebb időt, a ködöt kisöpörve éppen hogy pár fokkal magasabb hőmérsékleteket okoz. Délután 14-20 fok közötti értékeket mérhetünk, északon, északnyugaton lesz az enyhébb idő.

hirdetés

A felhőzet este északnyugat felől kezdhet felszakadozni. A párás, ködös reggel ugyan még csütörtökön is jellemző lehet, de napközben várhatóan mindenhol feloszlik a köd, és több-kevesebb napsütés javítja a borús napok után a hangulatot. Pénteken már komolyabb hidegfront érkezik, ködnek nyoma sem lesz. Eső, záporok, akár egy-egy zivatar is előfordulhat, sokfelé erős széllökésekre is készülni kell.

Szombaton nyugaton lehet naposabb, keleten felhősebb az idő. Vasárnap ködre nem, napsütésre viszont számíthatunk. Ezeken a napokon ellenben szinte mindenütt 15 fok alatt maradnak a csúcsértékek, és reggelente is hűvösebb lehet.

hirdetés