Életveszélyesen megfenyegette a bírót egy sarkadi férfi

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Hatósági eljárás megzavarásának bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 26 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő, más ügyből kifolyólag jelenleg is szabadságvesztés büntetését töltő sarkadi férfi ellen, aki minősíthetetlen magatartásával egy bírósági tárgyalást zavart meg – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi ellen rablás bűntette miatt indult büntetőeljárásban 2022. március 25-én, a délelőtti órákban a Gyulai Járásbíróság tárgyalást tartott, melyen a terhelt, mint vádlott egy elkülönített helyszínen, a büntetés-végrehajtási intézetben, távkommunikációs eszköz útján vett részt.

hirdetés

Az ítélet kihirdetése közben a terhelt több alkalommal megzavarta a tárgyalás rendjét közbeszólásaival; ellenvéleményének minősíthetetlen hangnemben, ordítva adott hangot és személyeskedett az eljáró bíróval szemben. Olyanokat kiabált neki, hogy hagyja őt békén és duguljon be, illetőleg azzal fenyegette meg, hogy levágatja a fejét, és az is elhangzott, hogy csak kitelefonál, és a bíró már nem megy haza.

Az elkülönített helyszínen tartózkodó őr folyamatosan rendre utasította a terheltet, a bíró is felhívta a figyelmét a tárgyalás rendjének megtartására, ennek ellenére a tárgyalást rövid időre fel is kellett függeszteni a terhelt magatartása miatt. A szünetet követően a terhelt bocsánatot kért a szavai miatt.

hirdetés