Nyugodt napok jönnek csütörtökig

ősz, időjárás Fotó: Pixabay.com

A hét első felében igazi őszi időre van kilátás, köddel, rétegfelhőzettel és napos időszakokkal. Csütörtökön hidegfront jön – számolt be az Időkép.hu.

hirdetés

Felhősen indul az új hét, keleten, délkeleten és helyenként északnyugaton kevés eső is eshet, emellett reggelre a keleti országrészben többfelé pára, köd is képződhet. Napközben nyugat, északnyugat felől egyre többfelé kisüt a nap, de keleten, délkeleten egész nap kitart a szürkeség. A légmozgás nem lesz jelentős, mérsékelt marad a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

hirdetés

Kedden és szerdán többfelé ébredhetünk ködös időre, helyenként ködszitálás teheti csúszóssá az utakat. A nappali órákban a köd fokozatosan zsugorodik, illetve megemelkedik, alacsony szintű rétegfelhőzetté alakul, és főként keleten, északkeleten helyenként egész nap megmaradhat. Ahol viszont feloszlik, főként kedden sokat fog sütni a nap, szerdán már gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, de jelentős csapadék sehol sem várható. Hajnalonként a tartósabban derült, fagyzugos tájakon előfordulhat talajmenti fagy. Délutánonként a tartósan felhős, ködös tájakon 9-12, máshol 13-18 fokot mérhetünk. A délies szelet a Dunántúlon mindkét napon élénk lökések kísérhetik.

Csütörtökön esővel, záporokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezhet északnyugat felől – írják.

hirdetés