Idén már elindult a Honvéd Kadét Program a Kemény tagiskolában

Kemény Forrás: Békéscsabai Szakképzési Centrum

A 2022/2023-as tanévet ismét három új osztállyal kezdhette meg a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum, amire nagyon büszkék – árulta el Malatyinszki Péter iskolaigazgató.

hirdetés

Az idei évtől elindult a Honvéd Kadét Program, amit az új diákok közel fele választott is. A Kemény a centrum legkisebb tagintézménye, három szakmát kínálnak a jelentkező diákoknak. Ezek a Logisztikai technikus, a Gépjármű-mechatronikai technikus és a Közlekedésüzemvitel-ellátó technikus.

hirdetés

A Magyar Szállítmányozók Szövetségével és több más céggel, civil szervezettel is együttműködik már a technikum. Ezek a kapcsolatok segítik a közös gondolkodást, fejlődést, illetve ugyancsak javíthatják a diákok elhelyezkedési lehetőségeit a munkaerőpiacon.

A beiskolázás során nem mindenáron szeretnének egy-egy diákot a Keménybe csábítani, ha valakit más ágazat érdekel, akkor annak megtalálásában is igyekeznek segíteni. Az iskola nyílt napokra várja még az érdeklődőket november 10-én és december 9-én. Itt még behatóbban megismerhetik az iskolát az oda ellátogatók.

A Malatyinszki Péterrel készült interjút itt hallhatják:

 

hirdetés