Nem sokáig örülhettek a lopott pénznek Szeghalmon

pénz, pénztárca, forint Illusztráció: Pixabay.com

Tévedésből került egy idegen pénztárca egy párhoz Szeghalmon. Visszavitték ugyan oda, ahonnan elhozták, de annak ellenére, hogy nem az övéké volt, kivették belőle a pénz nagy részét. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Szeghalmon, egy lottózóban 2022. szeptember 14-én délután egy férfi a pulton felejtette a pénztárcáját. Az ott dolgozó alkalmazott úgy emlékezett, hogy egy nő hagyta ott. Ismerte őt, fel is hívta telefonon, hogy menjen vissza a tárcájáért. A nő az élettársát küldte vissza, aki bár tudta, hogy nem ők hagyták ott, átvette és elvitte.

Összesen 140 ezer forint volt benne, a pár 120 ezret ki is vett belőle, majd visszavitték a pénztárcát a lottózóba azzal, hogy nem az övéké. Miután az elveszett tárca visszajutott a tulajdonosához, kiderült, hogy lopás történt. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei az élettársak lakásán kutatást tartottak. A pénz egy részét megtalálták náluk, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak. A nő és a férfi ellen is büntetőeljárás indult.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. november 10-én továbbították az ügyészségre.

Police.hu