November 15-ig kell nyilatkozniuk az egyetemes szolgáltatásra jogosult nem lakossági fogyasztóknak

fűtési Fotó: Pixabay

November 15-ig kell nyilatkozniuk az egyetemes szolgáltatásra jogosult nem magánszemély fogyasztóknak arról, hogy jogosultak-e igénybe venni az egyetemes szolgáltatást.

hirdetés

Az MVM Next pénteki, MTI-nek küldött közleménye felidézi: augusztusban módosult az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre. A november 8-ával hatályba lépett jogszabályi változás részletesen szabályozza, hogy az MVM Next az egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfelek tekintetében hogyan ellenőrzi a jogosultság fennállását. Azoknak az ügyfeleknek, akik a továbbiakban is jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, a hónap közepéig kell nyilatkozniuk. Az ellenőrzést a nem magánszemély ügyfelek esetében kezdeményezi a társaság – írták.

hirdetés

Az MVM Next részletes információkat tartalmazó elektronikus vagy postai levélben keresi meg nem magánszemély ügyfeleit, akik esetében meg kíván bizonyosodni arról, hogy az egyetemes szolgáltatást továbbra is arra jogosultként veszik igénybe. A megszólított ügyfelek közül azoknak, akik továbbra is jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, jelezniük kell ezt az MVM Next elektronikus felületén található nyilatkozat kitöltésével a megadott határidőig. Ennek elmulasztásával az ügyfél egyetemes szolgáltatásra való jogosultsága 2022. augusztus 1. napjával visszamenőlegesen megszűnik, és vele szemben a nem jogosult ügyfélkörre vonatkozó szabályok alkalmazandók.

Azon érintett ügyfeleknek, akik nem jogosultak az egyetemes szolgáltatás igénybevételére, nincs teendőjük. Az energiaszolgáltatást ezen ügyfelek részére 2022. december 31-ig továbbra is egyetemes szolgáltatóként biztosítja az MVM Next, amelyet azonban 2022. augusztus 1. és 2022. december 31. között a weboldalán bemutatott hirdetményi áron számol el.

Az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy 2023. január 1-jétől automatikusan továbbra is az MVM Next biztosítsa az energiaellátásukat a társaság versenypiaci üzletszabályzatában meghatározott feltételekkel. Azon ügyfeleknek, akik szeretnék tudatosan kezelni energiabeszerzéseiket, javasolt a versenypiaci szerződéskötés akár az MVM Nexttel, akár más energiaszolgáltatóval, és erről az MVM Nextet a weboldalán elérhető online űrlap kitöltésével és beküldésével értesíteniük szükséges 2022. november 30-ig. Az egyetemes szolgáltatásra jogosult, illetve nem jogosult felhasználók teendőikkel kapcsolatban folyamatosan frissülő, részletes tájékoztató érhető el a cég honlapján.

MTI

hirdetés