Szakképzési konferenciát tartottak Békéscsabán

Szakképzési konferenciát tartottak Békéscsabán Fotó: Körös Hírcentrum

Szakképzési konferenciát tartott a Nemzeti Pedagógus Kar csütörtök délután Békéscsabán. Az ország minden megyéjében és a fővárosban is lebonyolított programsorozat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Pedagógus Kar együttműködési megállapodásával jött létre.

hirdetés

A konferencián bemutatták a pedagógusok számára az átalakított és megújított szakképzési rendszert. Értékelték a duális képzés lehetőségeit, valamint segítséget nyújtottak a pedagógusok számára, hogy könnyebben tudják a gyermekeket a szakképzés felé irányítani. Az eseményt a Békéscsabai Szakképzési Centrumban tartották.

hirdetés

„A szakképzési rendszer átalakulásának célja az volt, hogy a szakképzés és a felnőttképzés a felgyorsult technológiai fejlődésnek és a piaci, illetve munkaerőpiaci környezet gyors változásaira megfelelően reagáljon. Rugalmas és magas színvonalú oktatást és képzést biztosítson. Az is cél volt, hogy a jól képzett szakemberek társadalmi és anyagi megbecsülésben részesüljenek. A frissen szakmát szerzett fiatalok munkaerőpiaci státusza erősödjön. Szándék volt továbbá, hogy a vállalkozásokat mint potenciális duális képzőhelyeket motiválják és érdekeltté tegyék a tanulók foglalkozgatásában” – fogalmazott Schnider György, a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium igazgatója.

„Azt látjuk, hogy a technikumban szépen nő a létszám. A kompetenciamérések pedig azt mutatják, hogy a kompetenciák is növekednek. A technikum igenis egyre vonzóbb képzési forma lesz. Nagyon sok olyan gyermek van már a rendszerben, aki első helyen a technikumot jelölte meg továbbtanulási útként” – ismertette előadásában dr. Dobos Lilla, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főosztályvezetője.

A konferencián továbbá jelen volt Szaszák Csaba, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségének tagja, dr. Sióréti Gabriella, a Nemzeti Pedagógus Kar megyei területi elnöke, valamint Kovács Zsuzsanna főigazgató asszony a Gyulai Szakképzési Centrum képviseletében.

hirdetés