A következő napok sem hoznak lényeges változást

ősz, időjárás Fotó: Pixabay.com

Továbbra is sokfelé kell beérnünk a szürke, nyirkos, egyhangú novemberi idővel, de helyenként napos időszakokra is számíthatunk – számolt be az Időkép.

hirdetés

Mint írják, a jövő hét első napjai sem hoznak lényeges változást időjárásunkban. Hétfőn hajnalban, reggel is sokfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként ködszitálás is előfordulhat. Napközben is többfelé maradhat szürke, borongós az idő, de napos tájakkal is találkozhatunk. A nyirkosabb tájakon szitálás előfordulhat, néhol a Dunántúlon pedig gyenge eső sem kizárt. Északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél, máshol nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -1 és +6 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet. Kora délután a naposabb tájakon általában 11 és 16 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, de a tartósan szürke, borongós, nyirkosabb tájakon csak 6-9 fok körüli értékeket mérhetünk.

hirdetés

Kedden és szerdán az ország legnagyobb részén ismét párás, ködös lesz a hajnal, helyenként szitálásra, kisebb esőre, esetleg egy-egy záporra is számítani kell. Ugyanakkor mindkét nap sokfelé kell számítani tartósan borongós, szürke tájakra, csak kevés helyen süthet ki a nap. Helyenként szitálás, kisebb eső, zápor napközben is kialakulhat mindkét nap során. Kedden a Dunántúlon többfelé élénk lehet a délies szél, szerdán csak néhol fordulhat elő egy-egy élénk nyugati, illetve északi széllökés. A legtöbb helyen fagymentesek lesznek a hajnalok, a délutáni órákban pedig általában 6 és 15 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, a naposabb tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Csütörtökön hidegebb légtömegek érkezhetnek hazánk fölé, de erről részletesebb előrejelzéssel a következő napokban jelentkezünk.

hirdetés