Ittasan tolatott gázcsapnak autójával egy férfi Magyarbánhegyesen

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Gázfőcsapnak tolatott neki kocsijával egy férfi Magyarbánhegyesen. Utána elhajtott a helyszínről, majd később visszament oda nézelődni. Vesztére, mert akkor már a rendőrök is ott voltak. Az ügy vizsgálata befejeződött – adta hírül a rendőrség, a Police.hu oldalon.

hirdetés

Ittas járművezetéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a rendőrök 2022. augusztus 13-án 18 óra 15 perc körül a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra. A 63 éves férfi a gyanú szerint egy órával korábban Magyarbánhegyesen, a Kossuth úton személygépkocsijával nekitolatott egy gázfőcsapnak, ami megrepedt és a gáz szivárogni kezdett belőle. Más nem sérült meg, de a magyarbánhegyesi autós elhajtott a helyszínről.

hirdetés

A rendőrjárőrök információkat gyűjtöttek a történtekről, majd egyiküknek feltűnt, hogy a közelben egy olyan kocsi áll, amivel a balesetet okozhatták. Az autó mellett egy férfi állt, nézelődött. A rendőrök elszámoltatták és elismerte, hogy ő tolatott neki a gázfőcsapnak. Megszondáztatták, a műszer alkoholfogyasztást jelzett nála. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi ittasan vezetett. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2022. november 11-én továbbította az ügyészségnek.

Az alkohol rontja az érzékelési és a reagálási képességet. Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét. A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében ismételten kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, ne üljön volán mögé!

hirdetés