Zelenszkij “jelentős eszkalációnak” nevezte a lengyel területet ért rakétacsapást

Zelenszkij “jelentős eszkalációnak” nevezte a lengyel területet ért rakétacsapást

“Jelentős eszkalációnak” minősítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd esti videoüzenetében azt, hogy Oroszország a NATO-tagállam Lengyelország területére mért rakétacsapást, és intézkedésre sürgette az északatlanti szövetséget – számolt be a Jevropejszka Pravda hírportál.

hirdetés

“Orosz rakéták találták el Lengyelországot. Hányszor mondta Ukrajna, hogy egy terrorista állam nem korlátozza magát a mi országunkra, és csak idő kérdése, hogy az orosz terror mikor lép tovább” – emlékeztetett az államfő. Szerinte az orosz fenyegetés csak fokozódni fog, ha Moszkva megbüntethetetlennek érzi magát. “Rakétát lőni a NATO területére, ez egy orosz támadás a kollektív biztonság ellen. Ez nagyon jelentős eszkaláció. Cselekednünk kell!” – hangsúlyozta Zelenszkij.

hirdetés

Az ukrán elnök Lengyelország melletti szolidaritásának is hangot adott. “Most azt akarom mondani minden lengyel testvérünknek: Ukrajna mindig támogatni fog benneteket! A terror nem töri meg a szabad embereket. A győzelem akkor lehetséges, ha nincs félelem” – hangoztatta Zelenszkij.

MTI

hirdetés