Hamar elfogták a gyulai biciklitolvajt

Light Friday, kerékpár, bicikli Illusztráció: Pixabay

Céges buliból indult haza egy férfi és útközben ellopott egy lezárt biciklit Gyulán. A rendőrök másnap elfogták, a kerékpárt pedig visszaadták a tulajdonosának.

Kerékpárlopásról értesítették 2022. szeptember 20-án, kora délután a rendőrséget Gyulán. A bejelentő elmondta, hogy a biciklijét napokig nem használta, a Vásárhelyi Pál utcában, egy kerékpártárolóban volt lezárva, de nem találta ott. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei megnézték a térfigyelőkamerák képeit, az egyik rögzítette is, hogy egy férfi még 2022. szeptember 16-án 2 óra körül elvitte a tárolóból a kétkerekűt.

hirdetés

Az egyik rendőr felismerte a felvételen a lopás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 22 éves gyulai férfit, akit 2022. szeptember 21-én előállítottak a rendőrkapitányságra. A kihallgatásán elmondta, hogy egy munkahelyi rendezvényen volt és onnan gyalog indult haza. Útközben látta meg a kerékpártárolóban a biciklit, amit végül elvitt. Hajtani nem tudta, mert le volt zárva, ezért hazáig gyalogolt mellette. A rendőrök megtalálták nála és lefoglalták a kerékpárt, amit visszaadtak a tulajdonosának.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és büntetőeljárás iratait 2022. november 15-én továbbította az ügyészségre – írja a Police.hu.