Internet-biztonság témakörben kaptak nyugdíjasok hasznos tanácsokat Békéscsabán

nyugdíjasok kaptak hasznos tanácsokat Békéscsabán Fotó: Police.hu

A mindennapi élet megkerülhetetlen eszköze az internet, de a lehetőségek mellett számos veszélyt is rejt magában. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, Bátkai Miklós r. alezredes 2022. november 15-én délután tartott erről előadást a Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület tagjainak.

Részletesen beszélt a biztonságos online vásárlásról és arról, hogyan lehet elkerülni virtuális térben a veszélyeket, bűncselekményeket. A szakember felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy bankkártyáik adatait csak online fizetésére létrehozott oldalakon adják meg, kereskedők oldalán vagy e-mailben soha! Internetes hirdetés útján történő vásárláskor lehetőleg válasszák a személyes átvételi módot!

Ne tegyenek fel magukról és családjukról figyelemfelhívó, az anyagi helyzetüket, életkörülményeiket, értékeiket mutató képet nyilvánosan elérhető oldalakra, közösségi profiljukra! Az ilyen fotókat idegenek ne lássák, esetleg csak közeli ismerősök számára tegyék elérhetővé azokat! A közösségi oldalakon csak személyes ismerőseiket jelöljék meg, ne jelöljenek meg olyanokat, akiket csak látásból vagy chatről ismernek! Az elérhetőségeknél a lehető legkevesebb személyes információt adják meg! A személyes adataikat fórumon ne adják meg, használjanak fantázianevet!

Police.hu