Kiemelkedő versenyeredményekkel is büszkélkedhet a Nemes tagiskola

Nemes Forrás: Békéscsabai Szakképzési Centrum

Több ágazatban is várja a diákok jelentkezését a következő tanévben a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium – emelte ki Maczik Mihály, az iskola igazgatója. 

hirdetés

Nem változik az intézmény képzési kínálata a 2022/2023-as tanévben sem. Továbbra is igyekeznek azokat az ágazatokat, szakmákat kínálni a leendő tanulóknak, amelyekre nagy az igény itt a megyében. A robotika, az automatizálás, vagy éppen a gépgyártás területén szintén szükség van a jól képzett szakemberekre. Éppen ezért több, kisebb-nagyobb céggel ugyancsak együttműködik az iskola, hogy minél szélesebb körű tapasztalatra tehessenek szert a fiatalok. A közszolgálati területen pedig a rendőrség és a társszervek is örömmel várják a tanulókat.

hirdetés

A végzett diákok jelentős része nem áll meg a szakma megszerzésekor, hanem egyetemen folytatja a tanulmányait. Ezen a területen ugyancsak igyekszik előrébb lépni az iskola. A szoftverfejlesztő és -tesztelő szakmánál engedélyt kaptak arra, hogy okleveles technikus képzési formában oktassák. Vagyis egy hazai felsőoktatási intézménnyel – jó eséllyel a Szegedi Tudományegyetemmel – kooperálva valósíthatják ezt meg a jövőben. Az egyetem tananyagának egy része bekerülhet a középiskolai anyagba, és az oda felvett diákoknak bizonyos krediteket jóváírhatnak.

Nem csupán a képzés, de a diákok megmérettetése és az oktatás utáni programok is nagyon fontosak az intézményben. A szakmák világbajnokságán például Czira Balázs, egy volt gészis diák az ötödik helyezést érte el. De céllövészet, sportprogramok, főzőverseny szintén színesíti a tanévet. Nyílt napot november 18-án és december 10-én szerveznek még az iskolában. Itt nem csak a képzésekkel, de az együttműködő partnerekkel ugyancsak megismerkedhetnek a diákok.

Az induló szakok:
  • Gépészet ágazat: Gépgyártástechnológiai-technikus
  • Specializált gép- és járműgyártás ágazat: Mechatronikai-technikus
  • Informatika ágazat: Szoftverfejlesztő és -tesztelő, Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
  • Rendészet és közszolgálat ágazat: Közszolgálati technikus (rendészeti szakirány)

A Maczik Mihállyal készült interjút itt hallhatják:

 

hirdetés