Idén 30 éves a Xilán Faáruház

Xilán

A jeles évforduló alkalmat ad egy kis visszatekintésre, összegzésre – mondta Kollár Attila, a Xilán Faáruház ügyvezető igazgatója és tulajdonosa szerkesztőségünkben. 

Kollár Attila édesapja 1992-ben indított el egy faipari vállalkozást, ami nyílászárók gyártásával és fakereskedelemmel foglalkozott. Néhány év közös munka után a vállalkozás kettévált, Attila átvette a kereskedelmi tevékenységet. Az azóta eltelt időben a cég Széna utcai kis telephelyét áthelyezte az északi ipartelepre. Itt 6000 négyzetméteren folyamatos fejlesztésekkel és folyamatosan bővülő termékválasztékkal várja kedves vásárlóit a Xilán Faáruház.

hirdetés

A Xilán Faáruház nemcsak a kereskedelemről szól, hanem egy komplett szolgáltatás is egyben -hangsúlyozza a cégvezető. A megrendelő által megálmodott tervekre a kiírás alapján komplett, költséghatékony árajánlatot készítünk. Majd a vevő által kiválasztott anyagot igény szerint, ha kell, méretre vágjuk, gyaluljuk, esetleg impregnáljuk. A tapasztalt munkatársak szívesen segítik tanácsaikkal a vásárlóinkat. A fedett csarnokban tároljuk a gyalult termékeket, az OSB lapokat, rétegelt lemezeket, asztalosipari termékeket, valamint ragasztott BSH gerendákat. Ebben az évben történt egy újítás is, melynek során a külső területen karos tároló állvány rendszert állítottunk fel. Ennek köszönhetően fedett helyen tudjuk tárolni a építő minőségű faanyagokat is. 

A faáruház idén kezdte el forgalmazni az egyre népszerűbb alternatív fűtőeszközt, a fabrikettet. A keményfából, nagy nyomású préseléssel készült brikettek nedvességtartalma nagyon alacsony, ezért magasabb a fűtőértéke, mint a tűzifának. A préselés folyamatához nincs szükség kötőanyagra és adalékanyagra. Ezzel a környezetbarát megoldással olcsóbb fűteni, mint a hasított tűzifával. További előnye, hogy kis helyen is elfér. Az emelkedő rezsiárak mellett költséghatékony megoldást jelenthet a fabrikettek használata. „A fűtőértéke lényegesen jobb a brikettnek. Azt gondolom, hogy akár negyedannyi mennyiség is elég lehet a brikettből, mint a vágott tűzifából” – tette hozzá Attila.

Szintén ebben az évben kezdtek homlokzati hőszigetelő rendszereket forgalmazni. A tulajdonos szerint az energiaválságra való tekintettel a jövő egyik kihívása, hogy a hő benntartása érdekében minél többen le tudják a házukat, lakásukat, vagy az irodájukat szigetelni. A statisztikák szerint  a magyar lakások minimum 60-70%-a még mindig rosszul szigetelt. Az üzletben a Masterplast által gyártott hőszigetelő rendszereket kezdték el értékesíteni, amely többféle vastagságban is (5,10,15 cm) elérhető. A hőszigetelés rendszerben is kapható, melynek tartozéka a hungarocell, dűbel, ragasztó, élvédő, üvegszövet háló, és minden, ami szükséges a folyamathoz. Kollár Attila elmondta, aki a Xilán Faáruházban vásárolja a hőszigetelő rendszerét, a kivitelezéshez használt állványrendszert féláron bérelheti. Tehát nem csak a legújabb hőszigetelő rendszer érhető el az áruházban, de emellett, extra szolgáltatásként, az állványrendszert is nagyon kedvező áron kaphatják meg hozzá.

A Xilán Faáruházban a zsaludeszkától kezdve a tető befejezéséhez szükséges utolsó gyalult deszkáig minden beszerezhető. A terméklistán szerepel fenyő fűrészáru, hajópadló, lambéria, gyalult deszka, cserépléc, keményfa, fűrészáru, OSB lap, rétegelt lemez, asztalosipari termékek, ragasztott gerenda, gipszkarton, tetőfólia, szigetelő anyagok, felületképző anyagok valamint kötőelemek. Mindez jó minőségben, jó áron. 

Az áruház hétfőtől péntekig 7:30-tól 16:30-ig, szombatonként 8:00-tól 12:00-ig tart nyitva. A Xilán Faáruház továbbra is nagy szeretettel és széles áruválasztékkal várja meglévő és leendő vásárlóit Békéscsabán, a Balassa utca 33. alatt található Faáruházban.

hirdetés