Orvhalászt fogtak a rendőrök Békésen

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Csatornatisztítás közben talált elpusztult hallal akart halat fogni egy férfi a Kettős-Körösből Békésen. A bodorkát horogra akasztotta, damillal vízbe lógatta és egy stéghez kikötötte. A rendőrök orvhalászat miatt indítottak büntetőeljárást ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrjárőrei 2022. október 21-én délelőtt Békésen, a Kettős-Körös folyó partjának ellenőrzésekor találtak egy stéghez kikötözött damilt, amely a vízbe lógott és a végén egy horogra akasztott hal volt. Kiderült, hogy egy békési férfi így, tiltott eszközzel és módszerrel akart halat fogni. Az 53 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a kihallgatásán elismerte a nyomozóknak, hogy előző nap délután csatornatisztítás közben találta az elpusztult bodorkát.

Az az ötlete támadt, hogy horogra akasztja, egy damilon a vízbe lógatja és kiköti egy stéghez, hátha ráharap valami ragadozó hal. Egész éjszakára kint hagyta a csalit, de nem sikerült halat fognia vele. A rendőrségen orvhalászat vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárást ellene.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. november 23-án elküldték az ügyészségnek.

Police.hu