Nagyszülei házának kertjében termesztett kábítószert a kunágotai férfi

kunágotai, Házának kertjében termesztette a kábítószert Fotó: Police.hu

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 22 éves büntetlen előéletű kunágotai férfi ellen. A férfi nagyszülei házának kertjében termesztett kendernövényeket.

hirdetés

A fiatal kunágotai férfi 2022. évben ismeretlen személytől kannabisz növény magokat szerzett meg, amelyeket Kunágotán, a nagyszülei tulajdonát képező családi ház általa művelt kertjében a kukorica növények közé elültetett. Azokat rendszeresen gondozta, locsolta. 2022. július 06-án foganatosítottak rendőri intézkedést a helyszínen, amelynek során 13 egyed kannabisznövényt találtak és foglaltak le. Ezeket a terhelt saját fogyasztásra termesztette. A terhelttől vett vizeletmintából is kimutatható volt a kenderből készült kábítószerek hatóanyaga.

hirdetés

 A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el pártfogó felügyeletét, a kendernövényeket kobozza el és kötelezze a férfit a nyomozás során felmerült, 230.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés