Borongós időre van kilátás a hétvégére

változékony, nyugodt őszi, veszélyjelzéseket, borúsabb, ősz, hideg, szeles, csapadékos, szenteste, szürke, mediterrán, hidegfront, eső, időjárás, ősz, tél, ködös Fotó: Pixabay

A hétvégén nem sokat fog sütni a nap, viszont enyhébb légtömeg érkezik fölénk – számolt be az Időkép.

Mint írják, a hétvégén sok felhő lesz felettünk, többfelé tartósan borongós időre van kilátás. A Dunától keletre van nagyobb esély időnként arra, hogy a felhők közül rövid időre előbújjon a nap, de tartós napsütésre sehol sem számíthatunk. Ugyanakkor sokfelé képződik mindkét hajnalra, reggelre pára, köd, mely napközben többfelé tartósabban is megmaradhat.

hirdetés

Szombaton a nyugati tájakon fordulhat elő eső, helyenként akár még havas eső is, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg. Vasárnap reggel és napközben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, de szitálás ismét több tájegységünkön kialakulhat. A délután második felében, valamint este a Dunántúlon és a középső tájakon viszont már többfelé eleredhet az eső.

Szombaton a keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet, és vasárnap is az említett tájakon lehet szeles az idő, viszont ekkor már erős keleti-délkeleti széllökésekre is számítani kell.

A hétvégén a hajnali, reggeli órákban helyenként gyenge fagy előfordulhat, általában -3 és +4 fok között alakulhatnak a minimumok. Szombaton napközben 2 és 9, vasárnap pedig már 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn is sokfelé lesz felhős, borongós, helyenként tartósabban párás, ködös az idő, elszórtan átmenetileg szitálás, kisebb eső is kialakulhat, viszont ezen a napon az Alföld déli felén és a Dunántúl délkeleti tájain akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. A többfelé élénk, néhol erős délkeleti szélben 5-12 fokra van kilátás. Kedden sokfelé lehet szükség az esernyőkre, de a jelenlegi számítások szerint a csapadék a legtöbb helyen eső formájában érkezhet.