Két nyelven tanulhatnak szakmát a közgés diákok

Közgé Forrás: Békéscsabai Szakképzési Centrum

Több szakmát angolul is tanulhatnak a Közgé diákjai, ráadásul, ha kedvük van hozzá, külföldön is fejleszthetik nyelvtudásukat az Erasmus programban.

hirdetés

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium egyik legnépszerűbb vonása éppen a két tanítási nyelvűség. Vagyis bizonyos tantárgyakat idegen nyelven tanulhatnak a diákok, ezzel pedig lehetőségük van az érettségivel felsőfokú nyelvvizsgát szerezni – árulta el Paláncz György iskolaigazgató.

hirdetés

A Közgé diákjainak jelentős százaléka (75-80 százalék) tanul tovább, ebből is látszik, hogy jó alapokat kapnak ahhoz a tanulók, hogy a további álmaikat meg tudják valósítani. Emellett pedig piacképes, keresett szakmák közül választhatnak. Idén az Erasmus programok is folytatódhattak az intézményben. Máltára, Ciprusra, Németországba is utazhattak már csoportok az idegennyelv-, és a szakmai ismeretek bővítésére.

A Közgé a megyeszékhely egyik legsportosabb iskolája. A sport egyrészt a képzések közé is bekerült, másrészt pedig a diákok maguk is sorozatosan kiváló eredményeket érnek el saját sportágaikban. Továbbá számos egyéb programot is szervez a diákságnak az aktív diákönkormányzat. Heti rendszerességgel vetélkedők, kiállítások, szakmai napok kapnak helyet az intézményben, színesítve a hétköznapokat.

Elérhető képzések:
  • Gazdálkodás és menedzsment: pénzügyi-számviteli ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző (nyelvi előkészítő évfolyam, két tanítási nyelvű képzés – angol), vállalkozási ügyviteli ügyintéző
  • Turizmus és vendéglátás: turisztikai technikus, turisztikai technikus (nyelvi előkészítő évfolyam, két tanítási nyelvű képzés – angol)
  • Sport: Sportedző – sportszervező (kézilabda)
  • Rendészet és közszolgálat – Közszolgálati technikus (nyelvi előkészítő évfolyam, két tanítási nyelvű képzés – angol)

A Paláncz Györggyel készült teljes interjú itt hallható:

 

hirdetés