A Degré utcai gyermekotthon lakóihoz is ellátogatott a Mikulás

Mikulás nap a Degré utcai gyermekotthonban Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban is járt a Mikulás. A Degré utcai lakók izgatottan várták a Télapó érkezését. A Mikulás napi ünnepség a hagyományokhoz hűen december 6-án került megrendezésre. A gyerekek saját, énekes produkcióval kedveskedtek az ünnep alkalmából.

hirdetés

Kádár István, az otthon egyik lakója elmondta, a keddi nap nagyon jó hangulatban telt el. Az este folyamán az ablakpárkányra helyezték a megtisztított csizmáikat, amelyekben reggelre ajándékcsomag várta őket. István elmesélte, az egyik lakó is beöltözött Mikulásnak, akivel együtt szaloncukrot osztogatva járták körbe az osztályokat és irodákat. A Degré utcai otthon a koronavírus járvány miatt immáron 2 éve nem tudta együtt ünnepelni a hagyományos ünnepeiket. Ilyen közös rendezvény például a Télapó-várás. Idén a lakók már nagyon készültek az általuk várva várt napra, és a közös éneklésre.

hirdetés

Az intézményben az Angyalok szárnyalása ünnepség mellett a Mikulás napi és a karácsonyi ünnepségre fordítanak még nagy figyelmet a szervezés során. A gyermekek őszinte örömmel és mosollyal fogadták a Télapó érkezését. Az idei Télapó ünnepségen Tücsök Peti zenélt a fiataloknak. Ezen a napon gyümölcsszállítmány is érkezett az otthon lakóinak, Tóth Tamás (Mezőker Kft. ügyvezetője) Mazán Tamás (Csaba Rádió) és Mazán Zsolt (Mega Rádió) jóvoltából.

Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője elmondta, a lakók már nagyon várták az ünnepséget és a közös éneklést. Az ünnepek alkalmával az intézmény bármilyen adományt szívesen fogad.

„Bármi apró dolgokkal, ha megkeresnek minket, mi azt örömmel fogadjuk. Az ünnepek alkalmával akár gyümölcs, édesség, illetve azok a finomságok, amelyek ilyenkor gyakrabban kerülnek az asztalra és nekünk nehezebb beszerezni teljes intézményi szinten. Ruhaneműnek, ágyneműnek, törölközőknek is nagyon örülünk… maximálisan nyitottak vagyunk” – fogalmazott Sziszák Katalin.

A lakosság azzal is tud segíteni, ha az otthonban készített kézműves termékeket vásárol. Ezt megteheti az intézményben, vagy pedig az Evangélikus templom mögötti, Hagyományörző Kulturális Kör épületében, (Kossuth tér 10) ahol szintén találhatók kiállított termékek a Fogyatékosok Világnapja alkalmából. A Degré utcai otthonban 24 órás portaszolgálat érhető el, így az érdeklődők bármikor betérhetnek, válogathatnak és vásárolhatnak. Elérhetők az otthon lakosai által készített karácsonyi dekorációk, de akár mindennap használható termékek is, mint például az edényfogó kesztyűk, kosarak, illetve üvegeket is fonnak egyéni igény alapján.

Sziszák Katalin hozzátette, a gyerekek önszántukból egymásnak is szoktak ajándékozni akár rajzot, vagy valamilyen egyszerű meglepetést. A közös foglalkozások alkalmával igyekeznek azirányba terelni a gyermekeket, hogy a karácsony nem csak arról szól, hogy kapunk, hanem főként arról, hogy adunk, és örömöt szerzünk egymásnak. Az intézményvezető elmondta, az soron következő karácsonyi buli jelenleg is szervezés alatt áll. Erre az ünnepségre is nagyon készülnek, ugyanis a karácsonyi buli minden alkalommal fergeteges élmény szokott lenni.

Mikulás nap a Degré utcai gyermekotthonban
Fotó: Körös Hírcentrum
Mikulás nap a Degré utcai gyermekotthonban
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum

hirdetés