Több ingatlanból lopott az orosházi kettős

lopás Orosházán, lopás, kék hír Illusztráció: Pixabay.com

Az Orosházi Járási Ügyészség 4 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és 1 rendbeli lopás vétsége miatt kezdeményezte egy 48 éves büntetett előéletű istenmezejei illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi és társa, egy 38 éves orosházi nő letartóztatását, akik több ingatlanba besurranva vagy betörve minden értékkel bíró, mozdítható dolgot elloptak.

hirdetés

A férfi és a nő Orosházán, 2022. július 06-án, éjfél előtt nem sokkal a be nem zárt nagykapun keresztül bementek egy többlakásos társasház udvarára, és onnan ellopták az egyik lakó 70.000.-Ft értékű kerékpárját, valamint a szárítóról is levették a ruháit és a szőnyegét, és azokat is magukkal vitték. Ezen bűncselekmény miatt 2022 júliusában mindkét terheltet gyanúsítottként vonták felelősségre, ez azonban nem tartotta vissza attól őket, hogy a velük szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt újabb vagyon elleni bűncselekményeket kövessenek el.

hirdetés

2022 novemberében a páros egy Major utcai, lakatlan, felújítás alatt álló ingatlanból tulajdonított el 500.000.-Ft értékben több doboz járólapot, csempét, egy sarokcsiszolót és egy hosszabbítót, de elvitték a még be nem épített fürdőkádat, mosdókagylót, és WC csészét is. Kirámoltak egy Sámson utcai, szintén felújítás alatt álló ingatlant is, onnan 1.300.000.-Ft értékben zsákmányoltak különböző, a felújításhoz használt eszközöket és anyagokat. Egy Honvéd utcai ingatlanba a nyitott kapun keresztül surrantak be és a melléképületből 500.000.-Ft értékben tulajdonítottak el különféle kéziszerszámokat, míg egy Báthori utcai lakatlan ingatlanba ajtóbefeszítés módszerével hatoltak be, innen a tűzhelyet és a mikrohullámú sütőt lopták el 70.000.-Ft kárt okozva a tulajdonosnak.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés ténye és annak jövőbeni veszélye miatt került sor. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés