Példaértékű munkájukért díjazta a gondoskodásban élő gyermekeket a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Hősötös díj Békés megye Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés megyei Kiválósági- és Hősötös- díjak átadására december 7-én, a Megyei Kormányhivatalban került sor.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. A Kiválósági- és Hősötös- díj célja a jó iskolai teljesítmény elismerése mellett, hogy motiválja a családjukból kiemelt gyermekeket és példát mutathassanak sorstársaiknak. Ennek érdekében az előző tanév végén a szervezet felhívással fordult az általános iskolákban és a középiskolákban tanuló diákjaik felé, megkérve őket, hogy tanulmányi eredményeik igazolásával pályázzanak a díjaikra.

hirdetés

A Kiválósági-díjra 392, a Hősötös-díjra 188 érvényes pályázat érkezett a szervezet teljes ellátási területéről, így összesen 580 díj talált gazdára az elmúlt napokban. Közülük 34 Kiválósági-díjas és 13 Hősötös-díjas gyermek él Békés megyében.

A vendégeket Bulla Erika, az Észak- és Dél-Alföldi Területi Igazgatóság területi igazgatója köszöntötte. Beszédében kiemelte, a díjazott tanulók az elmúlt évben nagyon sokat dolgoztak azon, hogy a Kiválósági- és a Hősötös-díjat megkaphassák. Az elismeréseket a területi igazgató és Kisné Fekete Marianna, a Békés megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője adta át a tanulóknak.

„Tudom, hogy rengeteget áldoztok a szabadidőtökből, hogy ezt a jó tanulmányi eredményt elérjétek. Külön szeretném megköszönni nektek, hogy példát mutattok a társaitoknak azzal, hogy ügyesek vagytok, és meg meritek mutatni, hogy milyen kimagasló eredményeket értek el. Azt gondolom, hogy nem csak én vagyok büszke rátok, hanem a mellettetek ülő nevelőszülők is. Tudom, hogy ők épp annyit tettek bele, mint amennyit ti is. Tudom, hogy néha éjszakánként tanultak veletek, és hogy néha ők noszogattak benneteket. Tudom azt is, hogy mindent megteremtettek nektek, hogy ti most itt tudjatok ülni velünk” – fogalmazott Bulla Erika.

Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum