Informatikai szaktanteremmel bővült a Trefort

Informatikai szaktanterem BSZC Fotó: Körös Hírcentrum

Informatikai szaktanteremmel bővült a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A Carlo Quality Biztonságtechnikai Kft-vel kötött együttműködésnek köszönhetően létrejött tanterem különlegessége több tényezőn alapszik, ugyanis a megvalósításban az intézmény kollégái és diákjai is részt vettek. Az egyedülálló tanterem átadására péntek délelőtt került sor. 

„Egyrészt egy frissítést szerettünk volna, hiszen a régi informatikai rendszert üzemeltető OKJ-s képzés átalakult informatikai rendszer -és alkalmazásüzemeltető technikus képzéssé. A kimeneti és képzési követelményekben előírt szakmai és tárgyi feltételeknek már nem tudott volna eleget tenni az a régi hely, ahol ezeket a szakmákat oktattuk. Másrészt továbbra is szerettünk volna megfelelni a Cisco Akadémia kihívásainak, feltételeinek. Ezért kértünk segítséget” – fogalmazott Komáromi Zoltán, az intézmény szakmai igazgatóhelyettese.

hirdetés

Az egyedülálló informatikai szaktanterem megvalósítását a Carlo Quality Kft. tárgyi és szakmai segítségnyújtással támogatta. Takács Sándor, a biztonságtechnikai cég ügyvezetője beszédében kiemelte, fontos számunkra az, hogy legyenek olyan szakemberek, akiket majd ők is, illetve a hasonló területen működő cégek alkalmazni tudnak.

Miután a tárgyi és szakmai segítség az együttműködésnek köszönhetően adott volt, egy projektmunka keretében a 13/A osztály készítette el a tantermet, amely során a csapat olyanná építethette, amilyenné ők szerették volna. A vállalkozó szellemű diákok sokszor délután, oktatás után maradtak bent az iskolában a hálózat -és a teremépítés kivitelezéséért. A tantermet élettel töltötték fel a színes falfestmények, motívumok, amelyeket Bajnóczi Diána informatikus tanuló készített el. A speciális tanterem átadása mellett pénteken nyílt napot is tartott az intézmény.