Lopta az áramot egy sarkadi nő, közel másfél millió forint kárt okozott a szolgáltatónak

áramlopás Sarkadon, áram, forint, lopás Illusztráció

Folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 50 éves büntetlen előéletű sarkadi nővel szemben, aki jogosulatlanul vételezett villamos energiát, azaz áramlopást követett el és ezzel 1.400.000.-Ft kárt okozott a szolgáltatónak – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A nő és gyermekei által lakott sarkadi ingatlanban az áramszolgáltató munkatársai áramdíj tartozás miatt 2014. május 21-én kikapcsolták az áramot, a villanyóra dobozában lévő órából a fázisvezetőt kikötötték, majd a villanyórát és annak dobozát leplombálták.

hirdetés

A nő másnap illetéktelenül visszaállíttatta az áramszolgáltatást oly módon, hogy a mérőóráról eltávolították a plombát és a fázisvezetéket a villanyórába visszacsavarták. Az áramszolgáltató munkatársai 2022. március 23-án helyszíni ellenőrzést végeztek, melynek során észlelték és meg is szüntették az illegális áramvételezést.

A terhelt ily módon közel 8 évig jogszerűtlenül, díjfizetés nélkül használta a villamosenergiát; az illegális vételezés folytán 1.400.000.-Ft értékű elektromos áramot tulajdonított el. Utóbb a terhelt és a szolgáltató között megállapodás jött létre az okozott kár visszafizetése tárgyában, melynek keretében a terhelt havonta részletekben fizeti azt a sértett részére.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés