Élőzött a brutális verés közben, vádat emeltek a vésztői nővel szemben

élőzött Vésztői nő verekedés közben Fotó: RTL Híradó

Önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 36 éves büntetett előéletű vésztői nővel szemben, aki élőben közvetítette az egyik ismerőskereső közösségi portálon, ahogy megver egy férfit.

hirdetés

A nő 2022. július 26-án, a délelőtti órákban megjelent egy vésztői családi háznál, mert azt hallotta, hogy az ott lakó férfi és annak barátja elvette egy ismerősének a pénzét és ezt meg akarta torolni, illetve az elvett összeget vissza akarta követelni. A házhoz érve a telefonján bekapcsolta a közvetítést és azzal kezdte közvetíteni az eseményeket, hogy „így jár, aki ilyet tesz”. A nő kiabálva közelítette meg a lakóház zárt ajtaját, követelte, hogy a házigazda nyissa ki, s ennek rúgásokkal is nyomatékot adott. Amikor a sértett kinyitotta az ajtót, a terhelt ismerőse pénztét követelte, s közben bántalmazta a férfit: többször megütötte, megrúgta őt, egy lábassal verte a fejét, valamint egy tányért is széttört rajta.

A nő a kíméletlen bántalmazás közben végig szidalmazta a sértettet, a hajánál fogva a kamera irányába tartotta a fejét és ismét közölte a felvétel megtekintőivel, hogy „mindenki így fog járni, aki ilyet tesz”. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A vérző sérülések miatt a terhelt értesítette a mentőt, így a sértett gyorsan orvosi ellátásban részesült. A terhelt pszichés betegeségei folytán a beszámítási képessége közepes fokban korlátozott.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 200.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Az RTL Híradó korábbi összeállítása:

v

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés