Telekgerendás külterületén az állami erdőből lopott fát egy férfi

tüzelőanyag, szociális, fakitermelés, tűzifahirdetések, fatermékek, tüzelőanyag, tűzifát, tűzifavásárlás Illusztráció: Pixabay

Jogellenes fakivágással elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat és jóvátételi munka végzésének előírását indítványozta a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 64 éves férfi ellen, aki Telekgerendás külterületén az állami erdőből lopott fát.

hirdetés

A vádirat szerint a férfi 2022. október 19-én a délelőtti órákban a Magyar Állam tulajdonában lévő és Telekgerendás külterületén elhelyezkedő erdőterületről a tulajdonában lévő láncfűrésszel kivágott, majd feldarabolt 3 db, 10-12 cm átmérőjű akácfát, megközelítőleg 2 mázsa akác gallyfát, valamint 3 mázsa korhadt akác gallyfát is. A férfi a feldarabolt, 32.000 forint értékű fát felrakta egy traktorhoz hozzákapcsolt pótkocsira, majd elszállította a telekgerendási lakóhelyére.

hirdetés

A nyomozás során a rendőrség a férfitől az elvitt fát lefoglalta, és az államot képviselő szerv rendelkezése alapján szociális tűzifa felhasználása céljából kiadta – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés