Benyugtatózta, majd kirabolta főbérlőjét két gyulai férfi

Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Illusztráció: Pixabay

Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség két büntetett előéletű gyulai férfi ellen, akik főbérlőjüket benyugtatózták, majd kirabolták.

A vádirat szerint a két vádlott a cselekmény elkövetésének idején albérletben laktak a sértett tulajdonát képező gyulai ingatlanban a sértettel és az élettársával együtt. A két férfi 2021. szeptember 2-án a délutáni órákban az ingatlan hátsó lakrészének konyhájában beszélgettek és italoztak az ingatlanban tartózkodó több személy társaságában. Az italfogyasztás közben az egyik férfi kitalálta, hogy az általa rendszeresen szedett nyugtatóból 10 darabot összetör, azt belekeveri a sértett üdítőitalába, majd amikor a sértett a gyógyszer hatása miatt elaludt, akkor elveszik a pénzét.

A férfi félrehívta társát és elmondta neki a tervét, aki a cselekmény elkövetésébe beleegyezett és a vádlottak megegyeztek abban, ha sértett elaludt, elveszik a nála lévő készpénzt. Ezt követően 17 óra és 18 óra 30 perc közötti időben az egyik férfi az összetört nyugtatókat belekeverte a sértett üdítőitalba, amit a sértett az este folyamán megivott, majd elment otthonról. A sértett 19 óra körüli időben érkezett haza és ekkor már rosszul érezte magát, szédült és nagyon álmos volt, majd lefeküdt aludni. Ezt követően a vádlottak bementek a hálószobába, a sértett nadrágját átkutatták, és elvettek tőle 60.000 forint készpénzt, amit az este folyamán megfeleztek, abból az egyik férfi bort vásárolt a további italozáshoz. A bűncselekménnyel okozott kárból 30.000 forint térült meg.

A cselekmény következtében a sértett gyógyszermérgezést szenvedett el, amelynek gyógytartama 8 napon belüli volt.

A járási ügyészség a különös és többszörös visszaesőnek minősülő egyik férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetést, míg a szintén büntetett másik férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta beismerés esetére is – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.