Súlyosan megverte barátját, mert nem fogadta a hívását

Mobiltelefont, telefon, zaklatás, telefonon zaklatta Magyarbánhegyes Illusztráció: Pixabay

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 24 éves büntetlen előéletű medgyesbodzási férfi ellen, aki azért bántalmazta a saját barátját, mert az a telefonján nem fogadta a hívását – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A terhelt és a sértett korábban munkatársak voltak, a bűncselekmény idején és azóta is egymás barátai. A terhelt 2022. szeptember 03-án, az esti órákban ittas állapotban megjelent a barátja lakóházánál. Bement a házba, felébresztette a barátját, aki a szobában aludt, majd számon kérte, hogy miért nem vette fel a telefonját, amikor hívta, kérdésének pedig egy pofonnal adott nyomatékot.

hirdetés

A sértett a ház elhagyására szólította föl a terheltet és őt ki is kísérte az ingatlan elé az utcára, ahol a terhelt több alkalommal ököllel az arcán megütötte, illetőleg több alkalommal meg is rúgta a másik férfit, aki a bántalmazást követően háza udvarába menekült és a kaput becsukta.

De a terhelt ekkor sem állt le: berúgta a ház utcai kiskapuját, majd azon át az udvarra bement, ahol ismételten több alkalommal ököllel megütötte és megrúgta a sértettet, majd az ingatlanból távozott.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést, darabos orrcsont-törést, valamint zúzódásos és repesztett sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

hirdetés