Szabina van den Bergh: szeretettel várják párok jelentkezését is a holland munkaadók

Szabina van den Bergh, holland munka, Békéscsaba

Az EU Works tanácsadói iroda naprakész szaktudással és tapasztalattal nyújt segítséget azok számára, akik Hollandiában szeretnének dolgozni. Az iroda teljeskörű tanácsadást nyújt a munkavállalók számára. Ennek menetéről és részleteiről a Kinizsi utcai Office House-ban található EU Works iroda ügyvezetője, Szabina van den Bergh adott tájékoztatást.

hirdetés

Szabina elmondta, Az EU Works célja, hogy az ügyfelek igényeit szem előtt tartva, a számukra lehető legmegfelelőbb megoldást találja. A tanácsadói iroda számos holland céggel áll szerződéses együttműködésben, így az ügyfelek minden esetben a kompetenciáik és elvárásaik szerint megfelelő munkahelyekre kerülnek.

hirdetés

A jelentkezés egy beszélgetéssel kezdődik, amely során felmérik a munkavállaló igényeit. A személyes beszélgetés során az igények mellett szó esik például arról, hogy előreláthatólag mikor tudna a jelentkező munkába állni, illetve arról, hogy kivel szeretne külföldre utazni (egyedül, párral, esetleg barátokkal). A gördülékeny ügyintézési folyamat során ezen kívül egy önéletrajzra is szükség van magyar és angol nyelven egyaránt, ugyanis az angol nyelvű önéletrajzot továbbítja az iroda a cégek felé.

A munkavállaláshoz mindenképp szükséges legalább alap szintű angol, német vagy holland nyelvtudás, amely saját magunk érdekében is előnyt jelent. Szabina hozzátette, Hollandiában szinte mindenki beszéli az angol nyelvet, így ennek alapjaival is el lehet indulni.

Az EU Works esetében nem munkaközvetítésről van szó, hanem teljeskörű tanácsadásról “A-tól Z-ig”, minden esetleges kérdés felmerülését tisztázva. Szabina van den Bergh, az iroda ügyvezetője elmondta, aki az EU Works-on keresztül megy ki Hollandiába, azok számára a munka mellett a partnerek szállást is biztosítanak. A tanácsadói iroda négy hónapja, 2022. szeptembere óta működik.

Az ügyvezető tapasztalata szerint főként férfiak vállalnak munkát külföldön, de gyakran jelentkeznek párok is. Meglátása szerint a legnagyobb igény a betanított munkára van, mint például a raktári, építőipari és a szalagmunka, valamint takarítói feladatkörre is folyamatosan szükség van.

Természetesen a szakmunkára is igény van, például szakács, asztalos, kőműves munkakörben. Szabina hozzátette, nagyon sok sikertörténettel találkoznak, az együttműködő partnereik pedig a munka mellett igényes, modern házakban biztosítanak lakhatást.

Kiemelte, a fizetés minden esetben nagyon jó, a betanított munkavállalók alapbére nettó 2200 euró körül mozog, igény szerint plusz túlórát pedig bármikor vállalhatnak. A szállás hetente körülbelül 80-100 euró, az egészségbiztosítás pedig 35-40 eurót tesz ki hetente, amely biztosítónként változik. A munkába járás költsége a munkahely által a legtöbb esetben visszatérítésre kerül az alkalmazottak számára. Szabina elmondta, Hollandiában nagyon sok bevándorló él, így a helyiek számára természetes dolog, ha külföldi vállal munkát egy cégnél. Tapasztalata szerint a hollandok barátságosak, nyitottak, segítőkészek a bevándorlók felé.

Az EU Works segítségének igénybevétele rengeteg előnnyel jár. Az iroda teljeskörű, tudásra és tapasztalatra alapozott tanácsadására mindenképp érdemes támaszkodni, amennyiben Hollandiában szeretne munkát vállalni.

Szabina a 20/426-3705-es telefonszámon, valamint a szabina@munkakulfoldon.hu e-mail címen érhető el.

A www.munkakulfoldon.hu weboldalon további hasznos információk birtokába juthat az EU Works tanácsadói irodával kapcsolatban.

hirdetés