További esőt, havat, sőt, zivatarokat is hozhatnak az egymás után jövő frontok

ónos, eső, havazás, csapadékos Fotó: Pixabay

Kisebb szünetekkel, de folyamatosan érkezik csapadék a következő napokban. Hó, havas eső és zivatar is kialakulhat az Időkép előrejelzése szerint.

Egymás után érkeznek a csapadékot adó frontok, frontrendszerek a következő napokban. A jelenleg felettünk lévő csapadéktömb várhatóan este távozik kelet felé, de késő este nyugatra már érkezik is a következő. Éjjel egyre többfelé ered el az eső, kedd délelőtt pedig még keleten számíthatunk esőre, záporokra. Kedd délután aztán délnyugat felől kapjuk a nyakunkba az újabb eső adagot, melyet ezúttal egy melegfront hoz magáva, majd késő este már egy hidegfrontból fog hullani a csapadék.

Hogy lesz-e havazás? Igen, de inkább csak a hegyekben válthat át havas esőbe, havazásba a csapadék. Legmagasabb hegycsúcsainkra így néhány centi friss hó még érkezhet.

Az eső mellett a szerdai hidegfront záporokat, zivatarokat is hozhat a keleti, délkeleti tájakra. Délkeleten ugyanis a megerősödő déli széllel melegebb levegő áramlik be, míg a magasban hidegebb levegő húzódik fölénk, ami a zivatarokhoz elégséges mértékű légköri labilitást okozhat. A zivatarok kialakulására már szerda hajnalban sor kerülhet és napközben is megdörrenhet az ég.

A csapadékos időjárás mellett a szél gyakran megélénkülhet, több helyen megerősödhet az előttünk álló napokban – írja a portál.