Jelentős kedvezménnyel utazhatunk Budapest és Békéscsaba között az online váltható Okosjeggyel

vonat, vasút, közlekedés Illusztráció: Pixabay.com

Január 29-étől már a Békés InterCitykre is váltható jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy a Budapest és Békéscsaba közötti utazásra – közölte a Máv-Start Zrt.

A legújabb Okosjegyet két díjszinten, a Budapest és Kétpó viszonylatra 1599 és 1999 forintért; Budapestről Mezőtúrra, Gyomára, Mezőberénybe, Muronyba és Békéscsabára 2399 és 2799 forintért lehet megvásárolni, csak másodosztályon. Azok az utasok, akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár 76 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak a Békés InterCity járatokon a pénztárban váltott teljes árú jegyhez képest. Az elérhető megtakarítás a viszonylattól függően 12-76 százalék. Az Okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe.

hirdetés

2022-ben és idén januárban a szegedi vonalon 129 ezer másodosztályú és több mint 39 ezer első osztályú, a Balatonra közel 18 ezer másodosztályú és 6 ezer első osztályú Okosjegyet váltottak; Debrecenbe/Nyíregyházára ezzel a lehetőséggel 146 ezren utaztak másod-, és 66 ezren első osztályon; Pécsre 71 ezren választották másod-, és 44 ezren első osztályú utazáshoz, Zalaegerszegre pedig a 2022. decemberi bevezetés óta 4 ezren váltottak másodosztályú Okosjegyet. Azaz összesen 525 ezer Okosjegyet váltottak 2022-ben és idén januárban az utasok.

A MÁV appon és a jegy.mav.hu digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető. Az Okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.