Országos elismerésben részesült egy gyomaendrődi iskolarendőr

elismerésben részesült egy gyomaendrődi iskolarendőr

Iskolarendőrök részesültek országos elismerésben 2023. február 1-jén Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban megtartott VIII. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon.

Békés megyéből Werb József r. főtörzsőrmester vehetett át kitüntetést Oberling József r. ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetőjétől. A Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrsének körzeti megbízottja Gyomaendrődön, a Kis Bálint Általános Iskolában iskolarendőr. Más szolgálati teendői mellett ezt a feladatát is lelkiismeretesen végzi, az intézmény vezetőjével, pedagógusaival rendszeresen tartja a kapcsolatot, ha szükséges, szabadidejében is időt szán az esetleges kérdések megválaszolására. A 2021/2022-es tanévben havonta tartott előadásokat a diákoknak a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről, a láthatóság fontosságáról, az internethasználat veszélyeiről.

hirdetés

Több nyári tábor vendége volt, ahol arra igyekezett megtanítani a gyermekeket, hogyan vigyázzanak személyes dolgaikra, értékeikre. Emellett a körzeti megbízott pályaorientációs napokon is bemutatkozott, beszélt a tanulóknak a rendőrök munkájáról. Kiváló a kapcsolata az intézmény vezetőivel, pedagógusaival, a diákok is bizalommal fordulnak hozzá.

elismerésben részesült egy gyomaendrődi iskolarendőr„Az Iskola rendőre” programot az ORFK 2008 szeptemberében indította el azzal a céllal, hogy a program segítse elő a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, a közlekedési ismereteik bővítését, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítését és megszüntetését.

A 2022/2023-as tanévben „Az iskola rendőre” programhoz 2831 közoktatási intézmény csatlakozott és 2087 iskolarendőr segíti a program végrehajtását.

„A szakmai nap által fejezzük ki köszönetünket mindazoknak, akik fáradtságot nem kímélve, aktívan részt vettek az iskolarendőr programban, és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a prevenció területén. Az ezzel járó feladatok sikeres és eredményes végrehajtása arra ösztönöz bennünket, hogy „Az iskola rendőre” programot továbbra is kiemelten kezeljük” – olvasható a rendőrség honlapján.

A VIII. Iskolarendőr Szakmai Nap alkalmával a legjobb iskolarendőrök jutalmazásban részesültek:

Werb József r. főtörzsőrmester Békés VMRFK

Forrás Norbert r. zászlós Csongrád-Csanád VMRFK

Fekete-Setény Tamara r. zászlós Bács-Kiskun VMRFK

Várnai Róbert r. zászlós Baranya VMRFK

Jaskó Judit r. főhadnagy Borsod-Abaúj-Zemplén VMRFK

Soós András c. r. főtörzszászlós Fejér VMRFK

Pintér Tiborné r. törzszászlós Győr-Moson-Sopron VMRFK

Madar Sándor r. őrmester Hajdú-Bihar VMRFK

Csomós György r. főtörzszászlós Heves VMRFK

Molnár Judit Irén c. r. százados Jász-Nagykun-Szolnok VMRFK

Gemer Gabriella c. r. százados Nógrád VMRFK

Balog Bence r. főtörzsőrmester Pest VMRFK

Kassai-Pajor Viktória r. őrmester Pest VMRFK

Elekes Anita r. zászlós Somogy VMRFK

Miklós László c. r. törzszászlós Szabolcs-Szatmár-Bereg VMRFK

Trautmann Krisztián r. zászlós Tolna VMRFK

Németh Gábor r. zászlós Vas VMRFK

Kis Ádám r. főtörzsőrmester Veszprém VMRFK

Deák Attila r. törzszászlós Zala VMRFK

Veresné Bacsó Szilvia r. alezredes BRFK

Varga Brigitta c. r. főtörzszászlós BRFK

Lakatos Dániel r. főtörzsőrmester Komárom-Esztergom VMRFK

Kiemelt kép: Werb József r. főtörzsőrmester Békés VMRFK / Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál / Facebook
Forrás: Police.hu/Békés VMRFK