Bizonyítékként akarta felhasználni a vásárolt kábítószert egy vésztői nő

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Csekély mennyiségű kábítószerre megszerzéssel elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 40 éves büntetlen előéletű vésztői nővel szemben, aki azért vásárolt kábítószert, hogy azt bizonyítékként felhasználja – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A nő – aki egyébként nem fogyaszt kábítószert – 2021. november elején egy másik vésztői nőtől vásárolt 4 darab kábítószer tartalmú, egyenként 1,3 gramm tömegű, kristályos állagú anyagot tartalmazó pakettet.

A terheltnek az volt a szándéka, hogy ily módon szerezzen terhelő bizonyítékot a másik nő ellen a kábítószer forgalmazásra, sérelmezte ugyanis, hogy az a fiatalkorú, 18. életévét be nem töltött fiát kiszolgálja. A terhelt végül a tervei ellenére a megszerzett kábítószert nem adta át a rendőrségnek.

A kábítószert árusító 36 éves vésztői nő ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt külön büntetőeljárás van folyamatban.