Mentősök báloznak a mentősökért Újkígyóson

Mentősbál Újkígyóson Kovács László mentőápoló / Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már második alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Mentősbált Újkígyóson, a Békéscsabai Mentőalapítvány támogatására. A részletekbe Kovács László mentőápoló avatott be a Körös Hírcentrum stúdiójában.

2022-ben első alkalommal valósították meg az eseményt Újkígyóson. Először családdal, barátokkal, kollégákkal összefogva. Az önkormányzat és vállalkozások is a jó ügy mellé álltak. A bálnak igen nagy sikere volt, olyannyira, hogy idén a vendéglétszámot is csökkenteni kellett. 800.000 Ft-ot sikerült 2022-ben gyűjteni.

Ezúttal már annyival könnyebb dolguk volt a szervezőknek, hogy megvolt a helyszín és a rendezvény menete. 250-260 vendégre számítanak február 11-én. 17 órakor lesz a kapunyitás, majd a megnyitó. Bihari Gellért humorista műsorát is hallhatják a vendégek, illetve tombolával is készülnek. A vendégek jelentős része újkígyósi, környékbeli, de ugyancsak érkeznek majd mentős kollégák, barátok az ország számos pontjáról.

A jótékonyság jegyében az érdeklődők egy, a PICK SZEGED felnőtt kézilabda csapata által aláírt kézilabdára is licitálhatnak február 10-ig. Az ebből befolyt összeget szintén a Békéscsabai Mentőalapítvány kapja meg.

Február 11-én még társul a bálhoz egy újraélesztéssel foglalkozó program, ugyancsak Újkígyóson, a művelődési házban 10 és 14 óra között. Itt a mentősöktől tanulhatja meg bárki az újraélesztés alapjait, vagy megnézheti, ahogyan dolgoznak.

A teljes interjút itt hallhatják: