Orvosi eszköz beszerzéséért szerveznek jótékonysági hangversenyt

jótékonysági Fotó: Körös Hírcentrum

Február 11-én 17 órától jótékonysági koncertet szervez a Békéscsabai Advent Kórus a Békéscsabai Adventista Imaházban. A rendezvény előzményeiről Hrabovszky Nelli kórusvezetővel, Szöllősi Erzsébettel, a Szent Lázár Alapítvány képviselőjével, továbbá Simon Csabával, a Hetednapi Adventista Egyház békéscsabai gyülekezetének lelkészével beszélgettünk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Néhány évvel ezelőtt a Szent Lázár Alapítvány eldöntötte, hogy szeretnének beszerezni egy Belly Board nevű, betegrögzítő berendezést a Békés Megyei Központi Kórház Onkológiai Központja számára. A jó cél érdekében számos program, rendezvény valósult már meg a járványhelyzet ellenére is – árulta el Szöllősi Erzsébet. De civilszervezetek, magánszemélyek, vállalkozások, és önkormányzatok szintén az ügy mellé álltak.

hirdetés

A Szent Lázár Alapítvány alapítója egy Hetednapi Adventista gyülekezeti tag volt, illetve a kuratórium legtöbb tagja szintén adventista – emelte ki Simon Csaba lelkész a két szervezet együttműködésével kapcsolatban. A közös munka több szintéren valósul meg, programok tekintetében is. A jótékonysággal összekötött rendezvények örömöt, békességet adnak a résztvevőknek, és a pénznél valami jóval többet az események kedvezményezettjeinek. Jó megélni együtt olyan alkalmakat, amelyek során közösen tudunk tenni akár egy ismeretlenért is – hangsúlyozta a lelkész.

Hrabovszky Nelli kórusvezetőként azt tapasztalta, hogy az ő koncertjeik is közösségi alkalmakat, élményt teremtenek. Úgy látja, hogy a közönség szívesen hallgatja a szép zenét, sok érzelmet vált ki belőlük. Megyeszerte lépnek fel, a tagjaik ugyancsak a megye több településéről érkeznek. Amikor elindult a jótékonysági hangverseny szervezése, első szóra vállalta mindenki a szereplést. A koncert fő tematikája az irgalom, ehhez kapcsolódnak, ezt járják körbe a megnyitó beszédek és a választott zenedarabok.

A teljes interjút itt hallhatják:

hirdetés