Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat egy gyulai férfi ellen

ököl, verés, verekedés, kék Illusztráció: Pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 19 éves büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki azért bántalmazott egy másik férfit, mert az visszakérte a neki korábban kölcsönadott pénzt.

2022. október 05-én, az esti órákban Gyulán, az egyik kocsma kerthelyiségében ittas állapotban találkozott össze a két férfi, és a sértett megkérdezte a terhelttől, hogy az általa korábban kölcsönadott 100.000.-Ft-ot mikor fogja visszafizetni. A kölcsön törlesztése miatt szóváltás alakult ki köztük, ennek során a terhelt dühében rátámadt a másik férfira és legalább egy alkalommal ököllel arcon ütötte.

hirdetés

Ezt dulakodás követte a két férfi között, melynek során mindketten a földre kerültek. Miután felálltak, a terhelt az egyik asztalról kezébe vett egy üveg hamutartót és azt 2-3 méter távolságból a sértett fejéhez dobta. A hamutartó a sértett fején összetört és a homlokán 5 cm-es repesztett sebet okozott.

A sértett a nagy erejű ütés következtében megszédült, enyhe fokú agyrázkódást szenvedett, homloka vérezni kezdett, majd bement a kocsma pultjához, ahol őt az ott szórakozó személyek elsődlegesen ellátták, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A mentők kiérkezéséig a sértettet az őt ellátó személyek a kocsma bejárati ajtajánál a lépcsőre leültették. Ekkor odament a terhelt a lépcsőn ülő, védekezésre ekkor – a korábbi bántalmazások miatt – már korlátozottan képes sértetthez és egy alkalommal, nagy erővel, ököllel megütötte a sértett arcát, aki ettől az ütéstől a fejét az ajtófélfába verte. Ezek után a terhelt elhagyta a bűncselekmény helyszínét, a sértettet a kiérkező mentő pedig kórházba szállította. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, orrcsont-törést és enyhébb sérüléseket szenvedett – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés