Vonattal ütközött Dévaványán, eltilthatják a közúti járművezetéstől

motorvonattal ütközött Dévaványán Fotó: katasztrófavédelem

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 47 éves büntetlen előéletű kecskeméti férfi ellen, aki tehergépkocsit vezetve vonattal ütközött, de személyi sérülés nem történt. A járási ügyészség indítványa pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására irányul – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi 2022. augusztus 22-én, a kora délutáni órákban egy tehergépkocsit vezetve közlekedett Dévaványa lakott területén, a Gyomai úton Gyomaendrőd irányába.

hirdetés

Haladása közben a vasút – közút szintbeni kereszteződésénél a vasúti átjáróba a fénysorompó tilos (piros) jelzése ellenére behaladt, s ott egy személyvonattal összeütközött. A balesetben sem a járművek vezetői, sem a vonaton tartózkodó 19 utas nem sérült meg, de mindkét jármű megrongálódott.

A férfi cselekményével, a vonatnak ütközéssel a vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztette. Megszegte a KRESZ 39.§ (3) bekezdés c) pontjában foglaltakat, mely szerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó villogó piros jelzést ad.

hirdetés