Az internet veszélyeiről tartott tájékoztatót a rendőrség Békésben

internet veszélyeiről tartott tájékoztató Fotó: Police.hu

Közel kétszázan vettek részt Békés vármegyében a rendőrség internet veszélyeiről tartott tájékoztatóján.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2023. február 9-én „Az online térben is biztonságban” címmel konferenciát tartott. Az internet segítségével zajló szakmai fórumra meghívást kaptak a gyermek- és ifjúságvédelem terén tevékenykedő intézmények, szervezetek képviselői, az úgynevezett „jelzőrendszer” tagjai.

hirdetés

Köztük a családsegítő és gyermekjóléti központok munkatársai, a járási család-és gyermekjóléti szolgálatok, a gyulai és békéscsabai tankerületi központok, a szakképzési centrumok és rajtuk keresztül az oktatási intézmények részéről érdeklődők, az önkormányzatok, egyházak, nyugdíjas klubok, tanyagondnokok és a házi segítségnyújtásban tevékenykedők. A tanácskozás célja az volt, hogy az online térben előforduló, különféle csalások megelőzésével kapcsolatosan kapjanak a résztvevők olyan hasznos, gyakorlati tanácsokat, amelyek betartásával jó eséllyel elkerülhetik, hogy áldozattá váljanak.

A vármegyei rendőr-főkapitányság Informatikai Osztálya tartalmas összeállítást készített, így az okostáblán bemutatott információs összeállítás érintette többek között az adathalász e-maileket, az Anydesk telepítését, a szerelemmel kecsegtető megkereséseket, valamint a router beállításának kérdését is. Emellett kiemelt téma volt a tartalmak megosztása, különös tekintettel az intim fotók közzétételére, mert ennek veszélyeire nagyon fontos felhívni a fiatalok figyelmét. A konferencián online formában közel kétszáz szakember vett részt, akik a saját munkájuk során, a saját intézményükben megosztják majd az elhangzott aktuális bűnmegelőzési információkat.

Police.hu

hirdetés