Egy idegen tanya kazánházában éjszakázott egy vésztői férfi

lopás Orosházán, lopás, kék hír Illusztráció: Pixabay.com

Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 27 éves büntetett előéletű vésztői férfi ellen, aki egy idegen tanya kazánházában éjszakázott – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi 2022. december 26-án, a késő esti órákban ittas állapotban kötekedett, kiabált az édesapjával vésztői közös otthonukban, ezért az apja az éjszaka folyamán kétszer is kihívta a rendőröket. A második alkalommal a rendőrök a férfit megbilincselték és előállították a Szeghalmi Rendőrkapitányság épületébe.

hirdetés

Miután éjfél előtt nem sokkal szabadon bocsátották, a férfi gyalogosan elindult Vésztő irányába. 3-4 kilométert ment, amikor elért egy, a 4234-es számú út mentén étteremként és panzióként működő tanyát. Mivel nagyon elfáradt, úgy döntött, hogy a szálláshely valamelyik mellékhelyiségében tölti az éjszaka hátralévő részét.

Átmászott a nagykapun, majd az üzemeltető tudta és beleegyezése nélkül bement a nyitott állapotban lévő kazánházba. A kazánházban talált alkoholt, abból fogyasztott, majd elaludt. Másnap hajnalban a járőrök ébresztették és ismételten előállították.

hirdetés