Szexuális szolgáltatás nyújtása során zsebelte ki a kuncsaftját egy gádorosi nő

készpénzfelvétel, pénz, pénztárca, forint, talált tárgy Illusztráció: Pixabay.com

Kisebb értékre több közokirat, magánokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 37 éves büntetlen előéletű gádorosi nővel szemben, aki szexuális szolgáltatás nyújtása során zsebelte ki a kuncsaftját – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A nő az egyik internetes oldalon keresztül kínálta szexuális szolgáltatásait, melyre 2022. augusztus 09-én az általa megadott telefonszámon egy csabacsűdi férfi jelentkezett. Még aznap, 21 óra után nem sokkal találkoztak Gádoroson, ahol a férfi felvette a személygépkocsijába a nőt, aki közölte vele, hogy a gádorosi vasútállomással szemközti területre hajtson, aminek a férfi eleget is tett. Ott átültek a gépjármű hátsó ülésére ahol a férfi levette a nadrágját, a nő pedig szexuális tevékenységbe kezdett, majd egy idő után megkérte a férfit, hogy álljon előrébb a gépkocsival kb. 15 méterrel, mivel a táskáját – amiben a síkosítóját tartja – a vasúti talpfák mögött hagyta. A férfi a nadrágját a hátsó ülésen hagyva átült a vezető ülésbe és előrébb állt.

hirdetés

Eközben a nő – kihasználva a férfi figyelmetlenségét – átkutatta a nadrágzsebeit és abból kivette a férfi pénztárcáját a benne lévő 50.000.-Ft készpénzzel, személyes irataival és bankkártyájával együtt. A nő ezt követően azt mondta a férfinak, hogy elmegy a táskájáért, majd kiszállt a gépjárműből és eltűnt a helyszínről. A nő a férfi pénztárcáját a benne lévő okmányokkal együtt egy szemetesbe dobta, a készpénzt pedig felélte.

A járási ügyészség 2022. szeptember 19-én kelt határozatával a terhelttel szembeni büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette és az eljárást közvetítői eljárásra utalta. A törvény értelmében ugyanis nem büntethető az, aki a vagyon elleni vétség vagy a 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Tekintettel azonban arra, hogy a közvetítői eljárást lefolytató Békés Vármegyei Kormányhivatal arról tájékoztatta az ügyészséget, hogy a terhelttel még csak a kapcsolatot sem tudták felvenni, idézésre nem jelent meg a hivatalban, a telefont pedig kinyomta, amikor a közvetítő kereste, a járási ügyészség a büntetőeljárás folytatásáról határozott és vádat emelt a nővel szemben. Vádiratában az ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze a terheltet a sértett részére okozott kár megtérítésére.

hirdetés