Ittasan, jogosítvány nélkül ült volán mögé egy férfi Békéscsabán

kék, ittas vezetés, ellenőrzés Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Ittasan vezetett egy férfi Békéscsabán. A rendőrök előállították, elvették a jogosítványát és kérték, hogy ne vezessen. Ennek ellenére újra volán mögé ült, így fogdában, majd három nap múlva bíróságon találta magát.

hirdetés

Békéscsabán, az Orosházi úton 2023. február 10-én 22 óra 15 perc körül leállítottak a rendőrök egy személygépkocsit. A jármű vezetőjénél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, és a további két légalkoholmérés is megerősítette azt, hogy ittasan vezetett. Ezért büntetőfeljelentést tettek ellene és elvették a jogosítványát.

A rendőrök felhívták a figyelmét arra, hogy ittasan és engedély nélkül nem vezethet. Ennek ellenére a férfi szinte rögtön újra volán mögé ült. A rendőrök rövid időn belül ismét megállították, az alkoholszondás mérések eredménye nem meglepő módon pozitív lett.

Mivel a férfi nem tanult a hibájából, nem vette komolyan a rendőrök figyelmeztetését, nem engedték el újra, hanem őrizetbe vették, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt 2023. február 13-án bíróság elé állították.

Police.hu

hirdetés