Letartóztatták azt a két sarkadi férfit, akik bódító hatású „kristállyal” kereskedtek

drog, kristály Illusztráció: Pixabay

Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 56 éves és egy 32 éves sarkadi férfi letartóztatását, akik bódító hatású „kristállyal” kereskedtek.

hirdetés

A két férfi rendszeresen vásárolt bódító hatású, új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályos állagú anyagot, melyet anyagi haszonnal több személynek továbbértékesítettek. 2023. február 02-án közösen utaztak el a kábító hatású anyagot részükre rendszeresen eladó személyhez és tőle 105.000.-Ft-ért 30 gramm „kristály” elnevezésű anyagot vásároltak.

hirdetés

A terheltek a kábító hatású anyag ellenértékét fele-fele részben fizették ki, és az anyagot egymás között egyenlő arányban akarták elosztani azzal a szándékkal, hogy azt később saját vevőkörüknek értékesítsék. A rendőrök a kábító hatású anyag szállítása során tetten érték és elfogták őket, a 30 gramm „kristály” elnevezésű anyagot pedig tőlük lefoglalták.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábon a még ki nem hallgatott tanúkat, a tőlük vásárló személyeket jogellenesen befolyásolnák, megfélemlítenék és ezzel a bizonyítás eredményét veszélyeztetnék, illetőleg arra figyelemmel, hogy munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, megélhetésüket feltehetően a bódító hatású anyag kereskedelméből fedezték, a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

 

hirdetés